Nieuws
MEI
28
Camperplaats komt te vervallen

Het is zeer spijtig om onze campergasten te moeten meedelen dat het parkeerterrein naast het bezoekerscentrum niet meer open is voor campers.
De reden daarvoor is dat er zeer binnenkort wordt begonnen met de sloop van ons oude bezoekerscentrum.
Het parkeerterrein zal dan plaats bieden aan een bouwkantoor/keet en dienen als op-en uitrit van bouwverkeer.

We willen onze camperaars niet geheel uitsluiten van deze prachtige plek en daarom is er een uitvalsbasis aan de Vogelzangsterweg waar de berm verhard is met grasklinkers.
De campers hebben daar genoeg grip om er ook weer met goed fatsoen weg te kunnen rijden.
Tevens mag men plaats nemen op de bieten opslagplaats aan de splitsing Harstwei/Pypkedyk.
Daar is ook voldoende ruimte.
We hopen u april 2021 te mogen verwelkomen in een nieuw bezoekerscentrum op dezelfde plaats.

MRT
13
Bezoekerscentrum gesloten tot nader info
Vanwege de perikelen rond de uitbraak van het coronavirus hebben wij besloten om het bezoekerscentrum te sluiten tot nadere info volgt.

MRT
13
Bezoekerscentrum gesloten wegens beperking Corona
Vanwege de uitbraak van het Corona virus is het bezoekerscentrum voorlopig gesloten. Uw begrip daarvoor. Vriendelijk groetend, namens Team Hegebeintum

DEC
15
Archeologie op de kaart
De website www.archeologieopdekaart.nl laat bezoekers kennismaken met de Nederlandse archeologie en biedt een overzicht van een selectie van vondsten uit tien periodes, van de tijd van de Neanderthalers tot aan de moderne tijd. Op de website wordt ook een overzicht getoond van (openlucht)musea met archeologische collecties en bezienswaardigheden in Nederland.
Bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum is vanaf nu te vinden op ‘Archeologie op de Kaart’!
Deze interactieve website laat bezoekers kennismaken met de Nederlandse archeologie.
Met ruim 180 vondsten en bijna 100 tips voor een archeologisch dagje uit, is Archeologie op de Kaart een rijk gevuld educatief platform over de archeologie van Nederland.

DEC
15
Wandelroute van de maand: Onder Foswerts vleugels
Een van de leukste bezienswaardigheden van deze wandeling door het noordoostelijke Friese terpenland is de hoogste terp van Friesland: de terp van Hegebeintum. Tip: Bezoek het twaalfde eeuwse kerkje boven op de terp.
Een wandeling door het noordoostelijke Friese terpenland maakt duidelijk hoe verschillende elementen in het landschap en historische gebeurtenissen bij elkaar horen: zonder droge voeten geen dorp, zonder natte voeten geen terp, geen dijk zonder bidden, zonder klooster geen gelovigen, maar geen kerk zonder oude adel. Zo zijn er nog veel meer verbanden te ontdekken en dat maakt wandelen hier zo leuk. En steeds meer zal blijken dat klooster Foswert een centrale rol speelde en niet alleen in het geestelijk leven rondom Ferwert.


https://www.anwb.nl/wandelen/routes/onder-foswerts-vleugel


Route informatie

Route lengte: ca. 16 km
Duur van de route: ca. 3 uur en 30 minuten


Like ons op Facebook voor nog meer nieuws!
Activiteiten
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HEGEBEINTUM
IS HET BEZOEKEN
MEER DAN WAARD!
 

OANT SJEN!