Exposities

Aan de wanden en in de vitrines van het bezoekerscentrum zijn een tweetal exposities te bezichtigen. Deze exposities worden het gehele jaar door, om de twee maanden gewisseld.


Men kan dan denken voor aan de wanden aan bijvoorbeeld olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc.

 

In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel getracht een expositie te vinden die bij het geheel past. De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, dat dan weer ten goede komt aan het bezoekerscentrum.

 

Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat inhoudt dat de kranten, uit-bijlagen en omroepen steeds op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 


Lopende exposities

MEI
01
'Handgemaakte sieraden' van Sietske Dijkstra (01-05 tot 30-06-18)
In de vitrine exposeert Sietske Dijkstra haar zelfgemaakte en eigen ontworpen sieraden.
De laatste paar jaren is Sietske begonnen met het maken van sieraden van onder andere vilt, wol, kralen en knopen.
 
Het is blijkbaar allemaal begonnen op de MAVO en HAVO met tekenen en schilderen. Later heeft Sietske nog cursussen gevolgd zoals beeldhouwen, ruimtelijke vormgeving en creatieve handvaardigheid. Ze heeft veel met steen en klei gewerkt en plastieken gemaakt. In tegenstelling tot een sculptuur, waarbij het kunstwerk uit een star materiaal gehakt of gesneden wordt, ontstaat een plastiek door toevoeging uit een beweeglijke dus ‘plastische’ massa door modelleren en/of gieten. 
 
Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.


JAN
02
'Schilderijen en Keramiek' van Sieger Rodenhuis (01-05 tot 30-06-18)
Aan de wand hebben wij prachtig rustgevende groen en blauw getinte natuurlandschappen.

In 1945 werd in Oudebildtzijl Sieger Rodenhuis geboren en volgde later in Zwolle een opleiding tot “meesterschilder”. In 1971 afgestudeerd te Groningen aan de Academie Minerva als leraar handvaardigheid en tekenen en werkte in die hoedanigheid te Amersfoort en Steenwijk.

Van 1991 tot 1998 wonende te Hegebeintum ontwikkelde hij zijn hobby pottenbakken waar hij naast de terp een winkeltje en atelier had. Door de belangstelling voor de familiegeschiedenis werd er veel heen en weer gereisd en daardoor maar naar Leeuwarden verhuisd. Na de pensionering werd er gestopt met potten bakken en heeft hij samen met zijn vrouw Geertje Kingma 3 boeken geschreven over Friese adellijke families.

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.