Exposities

Aan de wanden en in de vitrines van het bezoekerscentrum zijn een tweetal exposities te bezichtigen. Deze exposities worden het gehele jaar door, om de twee maanden gewisseld.


Men kan dan denken voor aan de wanden aan bijvoorbeeld olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc.

 

In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel getracht een expositie te vinden die bij het geheel past. De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, dat dan weer ten goede komt aan het bezoekerscentrum.

 

Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat inhoudt dat de kranten, uit-bijlagen en omroepen steeds op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 
Lopende exposities

NOV
01
'Een passie voor schilderen’ van Wanda Stuut-Hop uit Noardburgum (01-11 t/m 22-12-17)
Al van jongs af aan houdt Wanda zich bezig met tekenen/schetsen en schilderen. Maar sinds een aantal jaren kan ze zich fulltime bezig houden met het schilderen en is ze dan ook vaak te vinden in haar atelier.

Ze raakte geïnspireerd door de Waddenkust en het mooie Friese landschap. Tevens is ze voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Ze werkt graag met acrylverf. En naast haar penselen gebruikt ze het paletmes, sponsen of gewoon een ruig stuk doek. Ook verwerkt ze graag materialen die ze in de natuur vindt, zoals in het bos, aan het strand of aan de kust.

Zo nu en dan, werkt ze samen met andere kunstenaars om inzichten en technieken op te doen. Haar werk is verfrissend. 

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.


NOV
01
'De wondere wereld van de Funny’s' van Janke Spijksma-Hoitsma uit Burdaard (01-11 t/m 22-12-17)
In de vitrine’s staan veel Funny’s gehaakt door onze eigen vrijwilligster Janke Spijksma. Dit zijn patronen van Ilse Scheffer. Het zijn leuke, lieve wezentjes en zijn verkrijgbaar als pakket met alle benodigde materialen.

Haken is haar grootste hobby en dan vooral poppen haken. Er zijn ook poppen gehaakt van de patronen van Sapie van Schepen, Marrot Design en veel gratis patronen van internet, zoals van ‘Freubelweb’. De kerststal is een ontwerp van Christel Krukkert.

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.