Bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum'

Aan de voet van de terp van Hegebeintum ligt het Bezoekerscentrum. Hier zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor de rondleidingen naar de 12e  eeuwse Romaanse kerk. Ook is er het Archeologische steunpunt gevestigd. Er is een Toeristisch Informatie Punt (TIP) met voornamelijk informatie over de gehele regio verkrijgbaar. Samen zorgen ze voor uitgebreide toeristische informatie. Irischeques (VVV-bonnen) zijn verkrijgbaar en er is een ruim aanbod aan souvenirs. In het petit-restaurant of op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje en heeft u een prachtig uitzicht op het typische Friese landschap.
 
Openingstijden
April t/m oktober
Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 12.00 - 17.00 uur
 
November t/m maart
Dinsdag t/m zaterdag: 13.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 13.00 - 17.00 uur 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarieven

Volwassenen: € 3,50
Groepen vanaf 20 personen: € 3,- per persoon
Kinderen (t/m 12 jaar): Gratis
 
Restaurant

Heeft u na de rondleiding zin om nog even wat te eten of te drinken? Dan bent u van harte welkom in ons restaurant-gedeelte waar u een drankje in kunnen schenken of iets te eten voor u klaar kunnen maken.


Tevens kunnen wij op verzoek een lunch verzorgen vanaf 10 tot maximaal 35 personen. Voor de mogelijkheden kunt u vrijblijvend informeren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Routebeschrijving (auto)


Vanuit Leeuwarden
U volgt de N357 naar Stiens/Holwerd. Na ongeveer 20 kilometer (net voorbij Ferwert) slaat u, bij de benzinepomp, rechtsaf richting Burdaard. Na 2 kilometer ligt Hegebeintum aan uw linkerhand.
 
Vanuit Dokkum 
U rijdt richting Ferwert. Na Bornwird, Raard, Lichtaard, Reitsum en Ginnum ligt Hegebeintum aan uw rechterhand, nog voor u Ferwert hebt bereikt.
 
Oplaadpunt voor E-fietsen aanwezig.
 
Camperplaats

Op het parkeerterrein bieden wij de mogelijkheid voor campers om gratis te overnachten. Dit is echter alleen mogelijk als onze andere bezoekers er geen hinder van ondervinden. Dat wil zeggen bij drukke dagen, wat voornamelijk in het hoogseizoen het geval is, is het parkeerterrein overdag alleen toegankelijk voor personenwagens. De campergasten kunnen dan uitwijken naar de Vogelzangsterweg, tegenover het parkeerterrein. Deze weg is verbreed met grasklinkers, zodat de campers niet vast komen te zitten in de berm. Binnen de openingstijden kan men in het bezoekerscentrum gebruik maken van het toilet en van de gratis wifi-verbinding.