Aan de voet van de terp van Hegebeintum ligt het Bezoekerscentrum. Hier zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor de rondleidingen naar de 12de eeuwse kerk. Ook is er het Archeologische steunpunt gevestigd. Er is een toeristisch informatiepunt met o.m. materiaal van TIP en Markant Friesland. Samen zorgen ze voor uitgebreide toeristische informatie. Irischeques (vvv-bonnen) zijn verkrijgbaar en er is een ruim aanbod aan souvenirs. In het petit-restaurant of op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje en heeft u een prachtig uitzicht op het typische Friese landschap.

 

Openingstijden

maart t/m oktober:  
maandag – zaterdag: 10.00-17.00 uur.
zon- en feestdagen: 12.00-17.00 uur.

november t/m februari: 
dinsdag – zaterdag: 13.00-17.00 uur.
zon- en feestdagen: 13.00-17.00 uur.

Rondleidingen kerk en terp tijdens de openingstijden.
Groepen zijn op afspraak ook buiten de bovenstaande tijden welkom.

 

Toegangsprijs:
volwassenen € 3.50; groepen > 20 pers. € 3.00 p.p.
kinderen (t/m 12 jaar) gratis;

 

Oplaadpunt voor E-fietsen aanwezig.

 

Met de Combikaart @ € 6.00 bezoekt U voordelig de Kerk te Hegebeintum, het Ruurd Wiersmahûs en de Molen ‘De Zwaluw’ te Burdaard.

 

Routebeschrijving

Met de auto

Vanuit Leeuwarden
U volgt de N357 naar STIENS / Holwerd. Na ongeveer 20 km, net voorbij Ferwert, slaat U, bij de benzinepomp, rechtsaf, richting Burdaard. Na 2 km ligt Hegebeintum aan Uw linker hand.

Vanuit Dokkum
U rijdt richting Ferwert; na Bornwird, Raard, Lichtaard, Reitsum en Ginnum ligt Hegebeintum aan Uw rechterhand, nog voor U Ferwert hebt bereikt.

Camperplaats

Op het parkeerterrein bieden wij de mogelijkheid voor campers om gratis te overnachten. Dit is echter alleen mogelijk als onze andere bezoekers er geen hinder van ondervinden. Dat wil zeggen bij drukke dagen, wat voornamelijk in het hoogseizoen het geval is, is het parkeerterrein overdag alleen toegankelijk voor personenwagens. De campergasten kunnen dan uitwijken naar de Vogelzangsterweg, tegenover het parkeerterrein. Deze weg is verbreed met grasklinkers zodat de campers niet vast komen te zitten in de berm kant. Binnen de openingstijden kan men in het bezoekerscentrum gebruik maken van het toilet en van de gratis wifiverbinding.