Geplaatst op 14 juli 2017

Onthaastingsfietstocht tussen Terp en Wad.

Hegebeintum –  Tijdens de derde Terpendag van 2017, op zaterdag 22 juli staat het landschap rond de waterkeringen centraal. In de fietstocht, ca. 15 kilometer, over bestaande wegen spelen de Terpen en de Zeedijk een hoofdrol. Doormiddel van een routebeschrijving wordt u geattendeerd op de pareltjes van dit gebied. De fietstocht is geen prestatietocht en zeker geen tijdrit. U hoeft zich dus niet te haasten. Tijdens het fietsen kunt u alle zintuigen optimaal gebruiken. Zo fietst u langs bloeiende kruiden- en bloemenrijke akkerranden, deelt u de weg met schapen, hoort u de zang van de Veldleeuwerik en kunt u genieten van prachtige vergezichten over Het Terpen en Wadden landschap. Verder zijn er onderweg meerdere plekjes die uitnodigen om even van de fiets te stappen om deze te voet te beleven. Bij terugkomst in het bezoekers centrum is een bezoek aan het archeologischsteunpunt  een waardevolle aanvulling op de fietstocht.  Verder kunt u nog nagenieten, want het restaurant is open en de wadden kunstexpositie kan worden bezichtigd.

Starttijd en inschrijving tussen 13.00 en 14.00 uur in het bezoekerscentrum TERP Hegebeintum.  Inleg  2 euro inclusief  koffie of thee.
Zie ook:   www.hegebeintum.info